top of page
Vraag het Leiden2.png
Logo-LK.png

Leiden zit bomvol kenners en kunners. Via Vraag het Leiden geven zij antwoord op jouw vragen. Iedereen met een vraag, van jong tot oud en Leidenaar of niet, kan deze op de website insturen. Vraag het Leiden gaat dan op zoek naar een expert van een van de Leidse kennisinstellingen die het antwoord kan geven. Zo weet je zeker dat je een correct en gedegen antwoord krijgt – iets wat in deze tijden van nepnieuws en chatbots vol kunstmatige intelligentie lang niet altijd vanzelfsprekend is.

Over het project
Vraag het Leiden is een initiatief dat is ontstaan tijdens 2022, het jaar waarin Leiden European City of Science was. Sindsdien wordt het doorgezet en uitgebreid door Leiden Kennisstad, het samenwerkingsverband van kennispartners Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden, Naturalis Biodiversity Center, MBO-Rijnland en gemeente Leiden. Vraag het Leiden maakt de vele kennis die in Leiden aanwezig is op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier toegankelijk voor iedereen.
Deze Leidse vraagbaak is inmiddels uitgegroeid tot een videoplatform met honderden video’s en artikelen waarop al meer dan 200 prikkelende vragen zijn beantwoord.

Vraag het Leiden is altijd op zoek naar Leidse partners om de samenwerking mee uit te breiden, bijvoorbeeld om vragen op te halen of (onderwijs)projecten op te zetten. Neem bij interesse contact op met Friso de Hartog, projectleider Vraag het Leiden, via vraaghetleiden@gmail.com

bottom of page